Sidor

söndag, maj 31, 2009

Vi bygger altan, Del 8

Sommar och helg, alla ska försöka hinna med att fixa till husen, gården med mera.
På vår gata byggs det för fullt. Vi bygger ju som bekant ett uterum med tillhörande altan / trädäck. Grannen håller på att fixa in maffiga högtalare i sonens bil, ”pimp my car” så att säga. En annan granne är uppe på sitt tak och skruvar för att lägga nytt tak. En tredje granne jobbar på med att fälla ner en gigantisk silvergran. Det är flitiga små bin på min gata och en av våra grannar klagar lite på att de andra lever om, men säger att vi är ju så tysta och snälla.
(Vi får höra hur det låter när vi börjar såga och borra.)

Jag har varit någon sväng och handlat tätningsskum på Överskottsbolaget och så har jag fått hjälpa till lite grann. På byggfronten har det nämligen hänt en massa grejor. Igår lades det stenmjöl som plattades till och kantbalkarna mättes in så de är spikraka i linje och exakt lika höga överallt. Idag har de (sambon och pappa) jobbat att finjustera trädäckets grund så nu är det tydligen bara att börja bygga ihop den delen. Grävaren har hjälpt dem skotta i grus i botten av kantbalkarna och kladdat fast dem ordentligt med sand och lera. Ovanpå kantbalkarna har de lagt ut isoleringen – första laget kant i kant med kantbalkarna och andra lagret med ca 10-15 cm distans så betongen kan åka ner. Plast ovanpå det, så frigoliten inte ska flyta upp i betongen och så har de lagt ut nätet för att hålla det hela på plats. Vi har nämligen lite kraftiga vindar just nu.
Men som ni hör så är gjutningen något vi kanske kan få gjort i veckan.

Hur vi ska göra runt gjutningen är vi tydligen helt överens om. Sambon gjorde det där han gör ibland när han säger sånt som jag tänkt ut i mitt huvud men inte sagt något om än. Alltså blir det en snygg stentrapp ner från uterummet. Pampig och snyggt och så kan man ställa blomkrukor i den.

3 kommentarer:

 1. Men ...jag har ju helt missat att ni nu bestämt dag och allt! KUL!Jag har inte varit ute i bloggvärden på ett tag -vilket man tydligen måste nu för tiden för att hålla koll! Supergrattis i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Oj vad ni är duktiga. Kan ni inte komma och fixa vår altan också, när ni redan är på g liksom :)

  SvaraRadera
 3. Vilken tur du har som har en händig man och en händig pappa.
  Visa uppskattning, alla vill ha beröm.
  Kram
  Mamma

  SvaraRadera