Sidor

tisdag, augusti 23, 2011

Dumle cupcakes

Så goda! Jag säger bara "dumlefluff", precis lika gott som det låter.Dumle cupcakes

Muffins:
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser (för att undvika klumpar) och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Lägg sedan ner en dumlekola i varje form. Fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda i ca 10 min på 200 grader.

Dumle fluff:
3 dl vispgrädde
180 g dumlekolor

Gör så här:
Värm grädden och rör i dumlekolorna så att dom smälter. Det går fortare om man vispar lite. (OBS: Grädden ska helst INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.) Kyl ner i kylskåpet. När blandningen har blivit helt kall är det bara att vispa upp. Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen (som fått svalna).


Dumlefluffet ska provas i någon tårta i framtiden!

6 kommentarer:

  1. Slurp...
    och Dumle fluff det är riktigt farligt :D

    SvaraRadera
  2. Fy fan så gott!!! Måste testas typ NU!! :):)

    SvaraRadera
  3. Åhh - vad det låter gott! Om du vill och har tid får du gärna dela med dig av dina bästa Dumle recept på vår Facebook sida. Recept-sidan är relativt nystartad och vi vill gärna ha in många smarriga recept där :-) Här är länken till Dumle's Facebook sida. https://www.facebook.com/Dumle?sk=app_187732447931117
    Hälsningar
    Catharina på Fazer

    SvaraRadera
  4. Ser supergoda ut. Går de att förbereda eller hinner "fluffet" sjunka ihop? Då det inte är något florsocker alltså?

    SvaraRadera
  5. Jo, det går. Det är ju grädde så det funkar om man inte vispar för lite.

    Jag stoppar ner dom i frysen till och med, så får barnen tina upp dom vid behov. Blir ju inte riktigt lika gott men verkar duga...

    SvaraRadera