Sidor

onsdag, maj 23, 2012

Berätta för mig hur det egentligen är

När jag var hörde jag att man inte kunde ställa in en öppnad konservburk i kylskåpet. Man var tvungen att hälla över i en skål/fat istället. Annars blev det giftigt.
Maken säger att det är dravel. Jag tror att han kan ha rätt men häller ändå överblivna bullens korvar i en matlåda för säkerhets skull, för att det är så jag är uppfostrad.

Har ni hört det där om att inte förvara i konservburk?
Om ja, varför är det så?
Borde det då inte bli lika giftigt oöppnat i skafferiet?

4 kommentarer:

 1. Jag har fått lära mig precis samma sak men vet inte varför. Bara att det typ lossnar metall skit eller så... Därför häller även jag över rester i en vanlig matlåda...

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag kan med säkerhet meddela att det stämmer.....ställ ALDRIG in en öppnad konservburk i kylen. Jag gjorde en tonfisksallad och "sparade" halva burken för att göra en ny sallad dagen därpå, vilket jag bittert fick ångra, jag blev så vansinnigt magsjuk, typ den värsta matförgiftningen ala Thailand, som du kan tänka dig.Så länge burken är "tät" spelar det ingen roll, när du öppnat den släpper du in luft och matvaran kan bli "giftig". Så fortsätt med dina matlådor!!//Nennie

  SvaraRadera
 3. vi fick veta det när jag gick på backa och hade bakterie "kunskap" i en konservburk kan det bo en bakterie som är resistant mot det mesta och man kan därför bli jätte sjuk om man får i sig denna, och ska därför alltid skölja ur burken..

  den bor i burken pga att den inte vill ha så mycket luft, den trivs i syrefattiga miljöer´..

  tror de var biologi B så du får kanske googla om du vill veta vad den heter..

  SvaraRadera
 4. Nej, jag behöver nog inte googla. Nu vet jag ju det viktigaste.
  Jag har rätt.
  Maken har fel, fel, fel. :)

  SvaraRadera