Pajen blir lite seg och knäckig. Man får njuta ordentligt de få gånger man gör den och det gjorde vi igår.
![]() |
Äppelpaj ser sällan snygg ut på bild. Men jag lovar, den är god! |
Äppelpaj med knäcktäcke
Äpplen och kanel
175 g smör
2,5 dl socker
3 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Skiva eller hacka äpplena. Lägg i en ugnsfast form och strö över kanel.
Smält smöret, stäng av värmen. Rör i socker och sirap, tillsätt resterande ingredienser. Häll och bred ut smeten över äpplena.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min.
(Vaniljvisp är väldigt gott till äppelpaj.)
Ja super gott!
SvaraRaderaoch håller med om någon gång per år annars skulle man sluta gå och rulla istället...
:)