Sidor

lördag, juli 27, 2013

Helgen hittills

Helgen började tidigt denna vecka då jag var ledig torsdag och fredag. Så torsdagmorgon lastade vi våra saker i bilen och skjutsade lillan till morfar. Där har hon det mycket roligare än på fotbollsfestival i Umeå. Det är förstås roligare för föräldrarna också som kan gå på stan hur länge man vill och ut och äta hur sent man vill.
Vi skjutsade först Lukas till skolan där han skulle bo med laget och hjälpte till att ställa i ordning innan det var dags för pojkarna att åka ner till Nydala fältet och spela första matchen (som de förlorade). Sen gick laget och badade och föräldrar var icke önskvärda så vi åkte in till stan och checkade in på hotellet. Uman, samma hotell som förra året. Men det lyxiga i år är att Micke bott på den kedjan så mycket med jobbet att han hade poäng att plocka ut som räckte till två hotellnätter. Jag hoppas att han får bo tillräckligt mycket på den kedjan så att vi kan bo där nästa år också. :)
En annan våning med rummet ser exakt likadant ut.
På hotellet står våffeljärnet och smeten framme från 14-17.
Bara att grädda sig en våffla om man vill och de är frasigt goda.
Vi tog oss en förfriskning i den fina utegården. Bra väder i helgen!
Sedan så ville Micke vila och jag ville gå på stan och då blev det att gå på stan. Vi strosade runt i butikerna och Micke köpte ingenting men det gjorde jag. Två par skor. Jag hade planerat att så småningom köpa ett par färglösa höggklackade eftersom det matchar allt och förlänger benen lite.
Nu hittade jag ett par på rea på Scorett. Sen köpte jag ett par sandaler också.

Så tog vi en tupplur och sedan gick vi ner och åt middag på hotellet. De bjuder på middag mellan 18-21, denna dagen kycklingklubbor och ris med tomatsås eller nån korvgryta. Sen åt vi ost och kex och då blev vi alldeles proppmätta så vi var tvungna att att ta en promenad. Så vi strosade till parken där det spelades någon musik och sedan längs strandpromenaden in mot stan. (Jag i mina nya klackar utan några tunnstrumpor vilket förstås gjorde att jag nu har tre mer-mindre onda skavsår på varje fot.)
I alla fall fick jag starka "kan vi inte flytta till Umeå känslor". Sen tog vi oss ett glas på Bishops arms innan vi gick hem och la oss.

Fredagen började med hotellfrukost. (Vilket jag uppskattar mycket mer än mannen som är bortskämd med lyxiga frukostar på jobbet.) Åter igen proppmätt. Sen ut till Biltema och köpa fällstolar att sitta i när vi tittar på fotbollsmatcherna, sen vidare till pojkarnas andra match (som de förlorade) och skjutsade ett gäng till skolan efteråt.
Så åkte vi in till stan och lunchade sushi på Sagami, bara lite så vi inte skulle sprängas av all mat men god var den. In till Nydala igen och då köpte jag en frappe på Costas.
Sen såg vi tredje matchen som pojkarna också förlorade, de var inga nöjda och glada barn. De fick åka tillbaka till skolan och sen tog mannen sig en tupplur medan jag strosade omkring på stan i två timmar.
Då köpte jag lite smågrejor och sen gick jag till hotellet.
Bland annat hade jag köpt champagneglas i plast och jordgubbar.


På kvällen skulle de andra föräldrarna ha långbord vid skolan men jag sa att vi skulle äta på Lottas krog. Plankstek. Det är så gott där. (Även om bearnaisesåsen inte alls var toppen denna gång så var resten det.) Gott, gott och sen i säng och vakna utvilad.

Pojkarna spelade en match på morgonen och då vann de faktiskt. Så de fick fortsätta i turneringen men vi behövde åka och hämta lilla fröken så grabben får åka hem med någon annan. De lyckades visst bra på eftermiddagsmatchen också och fortsätter spela imorgon också.
Återförenad med världens roligaste 3,5 åring,
även om det var skönt att vara själva i helgen så var hon efterlängtad.
Jag har hemma efter en fin helg. Maken är ute på PDOL och jag är hemma med lillan som vill vara med sin mamma men nu har gått och lagt sig. Vi har hunnit med att äta middag på stan ikväll och det tyckte hon var så mysig och busigt. Sen ville hon ha en sockervadd men jag övertygade henne om att hon istället skulle få en ponny på Coop. Väl där ville hon ha allihopa men valde till slut regnbågsponnyn som det lektes flitigt med hemma här ikväll.

Å som en bonus så har jag under denna helg träffat två helt olika fina människor som jag inte sett sedan år 2000. En arbetskamrat från Umeå dök upp på parkeringen i Umeå och en klasskompis från Bollnäs fanns i pdol vimlet den lilla sväng jag gick ikväll med Alva för att äta middag. Så kul att träffas igen.

1 kommentar: