Sidor

torsdag, juli 18, 2013

Shoppat dammsugare

Min gamla dammsugare har varit på väg att gå sönder ett bra tag nu men jag måste säga att den ändå har stått sig bra, för den var nog ändå 12-13 år när den till sist tvärdog för gott. Då behöver man förstås en ny direkt, alltså åkte jag till Elgiganten och köpte en dammsugare för mina sista slantar. Det låter inte så roligt men det är mycket roligare än att sopa ett helt hus.

Det blev en Elektrolux ergospace. För att den var billigast och uppfyllde kravet jag hade på längre räckvidd (13 meter). Jag vet inte vad den gamla hade men det var betydligt mindre för nu har jag just dammsugit hela övervåningen och trappen ner i källaren (plus lite källargolv) från ETT uttag. Med den gamla var uterummet för stort för bara ett uttag.

Inomhus temperaturen steg inte heller med 2 grader bara för att jag dammsög, den gamla har nämligen blivit het som en kamin det senaste året. (Jo, jag har bytt filtret i den.)

Det gick att justera hur hårt den suger också så i uterummet provade jag full gas, men i resten av huset körde jag på "lagom så jag inte väcker något barn". (Det gick visserligen på den gamla också i början, men den funktionen gick sönder för en 6-7 år sedan.)

Jag är väldigt nöjd.
Varför bytte jag inte upp mig tidigare?
Bra produkt den där.

Nu får vi se hur länge den håller. Ska den fungera i 12-13 år? Det är kanske inte rättvist att förvänta sig det för de år jag bodde ensam i lägenhet behövde jag inte alls dammsuga lika ofta eller lika stort område som nuförtiden. Men i alla fall, vi har en ny nu.

För mig när jag ska beställa dammsugarpåsar.
MODELL:
Elektrolux Ergospace
Model code: ZE310M

1 kommentar:

  1. Har en själv, den är bra, det finns att köpa som extra "grej" munstycke för heltäckningsmatta,
    Typ de jag har i vardagsrummet, köpt på Nelab.

    SvaraRadera