Blomkålssoppa (4-6 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (dvs en halv vitlök solo)
2 msk olja
1250 g blomkål
11 dl höns- eller grönsaksbuljong (alt. 2 grönsaksfond och 10 dl vatten)
1-2 dl crème fraiche
Salt & vitpeppar
Serveras med krutonger. Skär t ex focaccia eller surdegsbröd i små fyrkanter och rosta dem gyllenbruna i ugnen på 175 grader. (Mycket populära hos 4-åringen.)
Gör så här:
Skala och hacka löken samt pressa vitlöken. Fräs tillsammans i en kastrull. Skär blomkål i bitar och lägg ner i kastrullen. Tillsätt buljong och låt sjuda tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät. Häll sedan i CF och värm upp igen. Smaka av med salt och peppar.
Servera.
Ungefär så här imponerad var dottern av soppan. Den var inte god tyckte hon. Maken klagade på konsistensen, han ville ha blomkålsbitar att tugga på också. Receptet kommer ur "Soppor, bröd och röror". |
Stod 10 liter vatten vilket jag tyckte kändes lite för mycket så tog 5 liter .
SvaraRaderaSen tittade jag igen och såg att du skrev 11 dl eller 10 liter ������ tyvärr reagerade jag när jag redan hällt i 5 liter .
Ja ja det får gå