Laxrullar (ca 12)
200 g naturell färskost (philadelphiaost)
1,5 tsk riven pepparrot
2 msk finhackad gräslök eller persilja
0,5 tsk färskpressad lime
1 krm vitpeppar
200 g rökt lax i skivor
sesamfrön
Gör så här:
Blanda osten med allt utom lax och sesamfrön. Lägg ut laxskivorna lite omlott på platsfolie. Bred krämen över. Rulla ihop som sushi med hjälp av plastfolién och rulla "laxkorven" i sesamfrön. Låt vila i kylskåpet en timme och skär sedan i bitar.
De kan sedan serveras med wasabi och ingefära som sushi. Eller som förrätt på sallasblad med ett gott bröd till. Eller så äter man dom bara. Eller lägger dom på en macka, vin eller te -båda passar bra till den lyxsmörgåsen.
De var faktiskt ännu godare ett dygn senare.Recept ur kokboken: Asiatiskt |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar