Jamies knapriga vitlökskyckling (4 portioner)
1 st vitlöksklyfta
1 st vitlöksklyfta
1 st citron
6 salta kex
2 tsk smör
4 kvistar färsk persilja
Flingsalt & svartpeppar
2 tsk mjöl
1 st ägg
2 st
kycklingfiléer
Olivolja
Gör så här:
Skala vitlöken och riv skalen av löken. Sätt dina salta kex i en mixer ihop med smör, vitlök, persilja, citronskal och en nypa salt samt svartpeppar. Mixa tills det är väldigt fint och häll ut på en tallrik. Sprinkla mjöl och en annan tallrik. Knäck ägget i en skål och vispa med en gaffel. Dela filéerna i två delar så du får två tunnare filéer. Banka ut som och doppa båda sidorna i mjölet. Doppa sedan i ägget och sista i mixen. Tryck till lite så köttet täcks ordentligt och stek dem.
Skala vitlöken och riv skalen av löken. Sätt dina salta kex i en mixer ihop med smör, vitlök, persilja, citronskal och en nypa salt samt svartpeppar. Mixa tills det är väldigt fint och häll ut på en tallrik. Sprinkla mjöl och en annan tallrik. Knäck ägget i en skål och vispa med en gaffel. Dela filéerna i två delar så du får två tunnare filéer. Banka ut som och doppa båda sidorna i mjölet. Doppa sedan i ägget och sista i mixen. Tryck till lite så köttet täcks ordentligt och stek dem.
Servera med färska grönsaker och citronklyftor att pressa over
kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar