Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner)
4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Ca 1 dl vetemjöl
1 ägg
Ca 100 gram riven parmesanost
Salt & peppar
Gör så här:
Banka ut kycklingen och vänd dem i vetemjöl. Doppa sedan i det uppvispade ägget och sist i riven parmesanost. Stek dem frasiga och gyllene i smör, ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Basilikasås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka basilika
Salt
Gör så här:
Finhacka vitlöken, hacka basilikan och mixa sedan allt till en slät sås.
Serverat med klyftpotatis och ärtor.
Ärtor gillar dottern och kycklingen tyckte hon var okej.
Receptet kommer från Elle mat & vin, den prenumererar jag på nu så jag fick de där fina pajformarna. Strunt i inredningstidningar, här ska lagas mat! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar