Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner)
4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Ca 1 dl vetemjöl
1 ägg
Ca 100 gram riven parmesanost
Salt & peppar
Gör så här:
Banka ut kycklingen och vänd dem i vetemjöl. Doppa sedan i det uppvispade ägget och sist i riven parmesanost. Stek dem frasiga och gyllene i smör, ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Basilikasås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka basilika
Salt
Gör så här:
Finhacka vitlöken, hacka basilikan och mixa sedan allt till en slät sås.
Serverat med klyftpotatis och ärtor.
Ärtor gillar dottern och kycklingen tyckte hon var okej.
![]() |
Receptet kommer från Elle mat & vin, den prenumererar jag på nu så jag fick de där fina pajformarna. Strunt i inredningstidningar, här ska lagas mat! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar