Sidor

söndag, augusti 31, 2014

Chèvre chaud med jordgubbssalsa

När man inte har något kök att fixa mat i så blir det ju lätt lite halvtrist. Matburkar och de vet man ju att de innehåller ju inte den godaste maten (för den tar ju slut). Då får man istället drömma sig tillbaka till recept man kanske glömt nämna.
När det gäller det här bistod jag mest med att öppna ugnsluckan och framför allt stänga den. Den förra ugnen var ju alldeles trasig. (Det var ett nöje att dumpa av den på soptippen!) Det är inte alla som har vänner som kommer hem från utlandet och cyklar hem till en med ingredienser och fixar tilltugget. En trevlig kväll med lite vin blev det av denna goda chèvre chauds test. Chaud betyder get. Getost är gott, jordgubbar är gott, bröd är gott, basilika likaså - det kan alltså inte bli annat än gott.


Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner)
1 st baguette
0,5 st rödlök
Olivolja
200 g getost
250 gram jordgubbar
1 kruka basilika
2 msk honung
2 msk balsamicovinäger

Gör så här:
Ge din vän en skärbräda och en kniv. Sätt på ugnen på grillelement och full sprutt på värmen. Skiva brödet. Pensla brödet med olivolja. Om du vill ha knaprigt bröd kan du förgrilla skivorna först i 1,5 minut.

Gå sedan och natta ditt barn medan din kompis fixar resten. :)
 
Hacka rödlöken riktigt fint.Skiva osten tunt, men eftersom det är getost kommer den troligtvis att smula sönder sig ändå.
Skölj och snoppa jordgubbarna. Hacka dem fint och lägg i en skål. Hacka även basilikabladen fint. Vänd försiktigt ner basilikahacket tillsammans med honung.
Lägg getosten på brödskivorna och strö över hackad rödlök. Gratinera i 4-5 minuter, tills osten fått fin färg. Håll koll de sista minuterna så osten inte bränns. Toppa toasten med jordgubbssalsa, och strö över flingsalt och färskmalen svartpeppar. 
Servera omgående!


Receptet skulle vara för 6 personer enligt Tasteline, men vi var bara tre och allt gick åt ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar