Sidor

lördag, augusti 16, 2014

Vinter ekipering

Barnet måste vara utrustad för vintern. Jag minns när hon var ett och jag blev tvungen att köpa en ny overall. Den gamla var för liten och sortimentet i butikerna var minst sagt utplockad. Så jag fick köpa en ful, opraktiskt ljusrosa fleeceoverall till fullpris. Så sedan dess har jag alltid haft nästa storlek på lager.

Det visar sig att dotterns vinteroverall är alldeles lagom. Hon är 112 cm lång och overallen är storlek 110. Så den kommer inte att passa ända till våren. Jag tycker att PoP overallen har varit bra. Den blir inte blöt direkt och den har reflexer (viktigare nu när hon springer omkring lite mer). Vi har en i storlek 122 men det är väldigt stor och jag tycker nog att hon inte ska behöva ha en för stor som man man inte kan röra sig. Så lillan fick välja färg och det blev en rosa (inte alls överraskande).
De små ullvantarna behövs när det är kallt, att ha som extra i vintervantarna.
Men så var det ju köp 3 och få 20%. Så då blev det två plagg som är jättefina att stoppa i växa-lådan. Söta leggings med hundar och matchande snurrklänning. Superfina, jag har sett dom i butiken.

Då var det bara vintervantar och gummistövlar kvar att inhandla...


2 kommentarer:

 1. Vad brukar ni använda för vinterhandskar?! Jag provar olika varenda säsong men har inte hittat några riktiga favoriter än..Vi använder alltid PoP's ullvante inuti, den är ju perfekt!

  SvaraRadera
 2. Vi kör på Hestras vante. Den har ull i fodret. I butiken sa dom att när barn får kalla händer om de har den så är det inte så mycket mer man kan göra. Men en lite billigare vante var nästan lika bra.
  Dottern har VÄLDIGT kalla händer, redan när det börjar bli höst. Så vi har vintervanten från hösten och sedan när det börjar vara ännu kallare lägger vi till ullundervanten.
  Det fungerar, det är sällan hon blir kall om händerna.

  Jag har hört att även Tornedalsvanten ska vara varm och bra, de är billiga. Men jag tycker de ser lite otympliga ut så jag har inte provat dom ännu.

  SvaraRadera