Kycklinggratäng med ädelost och bacon (4-6 portioner)
1 grillad kyckling
1 paprika
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
150 gram blåmögelost
3 msk mango chutney
1-2 msk soja
Salt & peppar
Gör så här:1 paprika
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
150 gram blåmögelost
3 msk mango chutney
1-2 msk soja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen och skär paprikan i mindre bitar. Lägg i en ungsfast form. Skär bacon i mindre bitar och stek lite grann. Koka grädde och crème fraiche med ädelost och smaka av med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda mitt i ungen i cirka 20 minuter.
Recept ur Elle mat & vin vardagslyx nr 3. Nr 1 var toppen, nr 2 var inte alls bra och nr 3 har precis som nr 1 flera recept jag ska prova, därav alla post-its. Så slipper jag bläddra så mycket... |
Jag och dottern åt det ena kvällen med grönsaker. Så det räckte till middag dagen efter, då åt vi det med ris. Det var godare med ris till den här rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar