Stekt torsk och grönsaker med persiljemajonnäs (4 portioner)
600 gram torsk
Smör
1 dl hackade färska örter (persilja, gräslök)
1 dl majonnäs
1 näve sockerärtor
5 sparrisar
0,5 broccoli
1 gul paprika
15 svarta oliver
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Ugnen ska värmas till 175 grader medan man steker torsken lite (3 bitar) i bregott. Så den blir lite brun och trevlig. Sedan ska fisken i en ungsfast form och gräddas i 10 minuter.
Under tiden steker man grönsakerna (i lagom stora bitar) och oliverna en liten stund i slutet. Salta och peppra efter behag. Rör ihop persiljan och majonnäsen, det kan även vara gräslök och dill i den.
Servera fisken på grönsakerna med en klick majonnäsblandning ovanpå.

Riktigt gott var det. Det känns bra att steka grönsaker.
![]() |
Recepter kommer från GI dag för dag. Men jag ändrar förstås efter vilka grönsaker som finns hemma för tillfället. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar