Sidor

tisdag, oktober 06, 2015

Stekt torsk och grönsaker med persiljemajonnäs


Stekt torsk och grönsaker med persiljemajonnäs (4 portioner)
600 gram torsk
Smör
1 dl hackade färska örter (persilja, gräslök)
1 dl majonnäs
1 näve sockerärtor
5 sparrisar
0,5 broccoli
1 gul paprika
15 svarta oliver
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Ugnen ska värmas till 175 grader medan man steker torsken lite (3 bitar) i bregott. Så den blir lite brun och trevlig. Sedan ska fisken i en ungsfast form och gräddas i 10 minuter.
Under tiden steker man grönsakerna (i lagom stora bitar) och oliverna en liten stund i slutet. Salta och peppra efter behag. Rör ihop persiljan och majonnäsen, det kan även vara gräslök och dill i den.
Servera fisken på grönsakerna med en klick majonnäsblandning ovanpå.


Riktigt gott var det. Det känns bra att steka grönsaker.

Recepter kommer från GI dag för dag. Men jag ändrar förstås efter vilka grönsaker som finns hemma för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar