360 gram pasta
Kokas enligt anvisning på förpackningen.
0,5 gul lök
450 gram kycklinginnerfilé
450 gram kycklinginnerfilé
2 vitlöksklyftor (pressade)
140 g kalkonbacon
1 msk torkad basilika
0,5 msk torkad oregano
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar.
1 burk pastasås
En tredjedel ask philadelphiaost (ca 66 gram)
1 mozzarella
En halv kruka oregano
Finhacka löken. Skär kycklinginnerfilén i mindre bitar.
Fräs kyckling, lök, 2 vitlöksklyftor(pressade) och 140 g kalkonbacon i liteolja i en stekpanna 3-4 min.
Tillsätt 1 msk torkad basilika, 1/2 msk torkad oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rör ner 1 burk pastasås och 1/3 ask färskost. Låt puttra på svag värme till servering. Dela 1 mozzarella i mindre bitar.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda med kycklingpannan och lägg upp på ett stort fat.
Toppa krämig kycklingpasta med mozzarella och blad från 1/2 kruka oregano. Servera med grönsakerna.
Fräs kyckling, lök, 2 vitlöksklyftor(pressade) och 140 g kalkonbacon i liteolja i en stekpanna 3-4 min.
Tillsätt 1 msk torkad basilika, 1/2 msk torkad oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rör ner 1 burk pastasås och 1/3 ask färskost. Låt puttra på svag värme till servering. Dela 1 mozzarella i mindre bitar.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda med kycklingpannan och lägg upp på ett stort fat.
Toppa krämig kycklingpasta med mozzarella och blad från 1/2 kruka oregano. Servera med grönsakerna.
Recept ur Linas barnkasse. Det var väl en väldigt god pasta som alla mer eller mindre vuxna tycker om. Femåringen äter mest pasta och tycker sällan om grytor med "mystiskt innehåll" (detta gäller även köttfärssås). Istället tar hon parmesanost på sin pasta.
Men vi andra tyckte om det. Det blev ändå en matlåda kvar fast vi var tre vuxna, en tonårsgrabb och ett barn.
Milda smaker men ändå gott.
Men vi andra tyckte om det. Det blev ändå en matlåda kvar fast vi var tre vuxna, en tonårsgrabb och ett barn.
Milda smaker men ändå gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar