tisdag, juni 19, 2012

Apelsin- och mandelmuffins

Muffinsformar från Coop. De var bra.
Apelsin- & mandelmuffins (12 st)
2 ägg
1 dl strösocker
Rivet skal av en apelsin
80 g risenta mandelmjöl
3 msk potatismjöl
1 påse mandelspån
Ev florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst 5-10 minuter. Tillsätt apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl och vänd ner försiktigt. Fördela smeten i 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Strö över mandelspån efter smak. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna.
Sprinkla eventuellt lite florsocker på dem.
Anledningen till att jag provade att göra dessa är att en av grabbarna i fotbollslaget frågade efter mjölkfritt fika på förra matchen och det fanns förstås inte. Så jag tänkte att nu när det är min tur så ska det göra det! Men jag tycker att de blev väldigt goda och försöker låta bli att äta upp dom. Om man nu tål mjölk så är de nog inte dumt med en klick vispad grädde och något hallon ovanpå, men de duger absolut som dom är också.
Glutenfritt och gott fikabröd som även är mjölkfritt.

2 kommentarer:

  1. Påminn mig att INTE gå in på din blogg på kvällarna då jag är som mest sugen på ALLT!!!!! ;)

    SvaraRadera
  2. Nä, det är nog ingen bra idé.
    Direkt efter middagen passar nog bättre. :)

    SvaraRadera