Franska crêpes med nutella och banan (4 portioner)
1 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
rivet skal av en apelsin
(smör)
Nutella
2 bananer
florsocker
Vaniljglass
Vispa ihop ägg, vetemjöl och 2 dl mjölk. Häll de resterande 2 dl mjölk och vispa slätt. Tillsätt skal av riven apelsin. Stek med smör tunna plättar. Vänd den och bred på nutella på ena halvan och skiva över banan. Vik över den tomma halvan. Lyft över på en tallrik och pudra med florsocker.
Servera med mjuk vaniljglass.
Jag glömde glassen. Är det en dessert? Ska man äta det till frukost? Det är sliskigt hur som helst och lite för mättande för att vara en efterrätt. Dottern gillade crêpesen som de var. Så det är kanske rivet skal av apelsin i plättar som blir lärdomen av det här receptet.
Eller om vi ska köra "fransk vecka", då kan det vara lördagsfrukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar