Med smak av barndomens somrar... |
1 kg rabarber
1,5 liter vatten
5 dl strösocker
Saft av två citroner
2 tsk citronsyra
Gör så här:
Skölj och skär rabarberstjälkarna i små medaljoner och koka upp med vattnet i en kvart. Rör inte om!. Sila saften genom ett durkslag, sedan genom en trådsil. Släng rabarberresterna. Koka upp spadet med socker, citronsaft och citronsyra. Låt svalna.
Häll upp på väl rengjorda flaskor ända upp till kanten och förslut väl.
Förvaras kallt och spädes ca 1+4.
Dottern bälgade i sig ett glas och sa sedan att hon ville ha mera rosa saft. Själv tycker jag att den smakar sommar i Lillpite.
När vi plockade rabarber hos grannen och doppade i socker.
Det är fick dottern och hennes kusin prova på i fredags.
De bröt av fler rabarber än de åt, så därför kom jag mig för att göra saft. Men jag ska definitivt göra om det i framtiden också! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar