lördag, juni 02, 2012

Sparris carbonara


Sparris Carbonara (4 portioner)
Coops tagliatelle med ägg
1 knippe färsk sparris
1 msk olivolja
Salt & peppar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 äggulor
1 vitlöksklyfta
1 pkt prosciutto
2 dl riven parmesanost

Koka pasta för 4 personer (ca 400 g). Stek sparrisen i oljan. Salta och peppra. Skär i mindre bitar. Blanda mjölk, grädde, äggulor, vitlöksklyfta och hälften av parmesanosten. Häll bort vattnet från pastan och häll tillbaka i grytan. Häll på parmesanostblandningen och låt stå på eftervärme en stund. Rör om lite. Krydda med salt och peppar. Häll över sparrisen och lufttorkad skinka i bitar.

Mycket god variant av Pasta Carbonara som nästan blivit en standardrätt här hemma. Lite lyxigare helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar