måndag, juni 25, 2012

Vit choklad- och citronkräm med bär


Vit choklad- och citronkräm
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
0,5 dl saft av citron
0,5 dl strösocker
4 äggulor

1,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 dl bär av valfri sort

Gör så här:
Finhacka chokladen. Koka upp grädden med socker och citron. Dra av plattan och rör ner chokladhacket. Vispa äggulorna i en egen skål och häll i chokladblandningen under vispning i en tunn stråle. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omrörning.
Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i minst 3 timmar.

Vispa grädden lätt med florsocker. Toppa portionsskålarna med grädde och bär.


En god dessert efter en middag. Lagom lätt och god.

1 kommentar:

  1. Men gud vad gott dte lät!

    Det är lite lustigt att man ofta drar sig för att gå ut på långpromenader, trots att det är så himla skönt när man väl är ute :) Och det bästa är ju att faktiskt passa på att gå när man ändå ska iväg någonstans!

    SvaraRadera