Sidor

söndag, juni 10, 2012

Margaritas

Margaritas (4 10 cl drinkar, eller 8 5 cl)
5 dl mexikansk tequila av bra kvalité
2,5 dl cointreau
1 liter färskpressad limesaft
Havssalt
Krossad is

Rör ihop tequila, cointreau och limesaft. Ställ i kylskåpet (håller sig en dag).
Fukta kanten på ett glas. Doppa sedan toppen i salt så det fäster på kanten. Ställ upp.
Häll lite drygt en dl margeritablandning per drink och mixa med krossad is i en shaker. Sila ner i glasen.


Nu hade jag varken tequila eller cointreau. Så jag provade med vodka och mandarinlikör. Det blev inte så bra. Visseligen stod det att man kan ta en annan apelsinlikör än cointreau men då måste det nog likna den lite bättre. Tequila hade också varit bättre. 

I alla fall så drack vi någon drink och sedan gick vi och åt på 1906 för att fira att Tina blivit tretti. Eller Cockney som det hette förr i världen (dvs nere i puben på Piteå stadshotell).
Jag hade en ny glittrig top från Gina tricot.

Förrätt: Vitlöksbröd med dipp. Mycket goda!

J:s varmrätt: Oxfilé. Hon sa den var god. Det var "idaho potatis" till den.

E:s black angus burgare. Det lät som att den också var god.

Mitt val: Husets klassiker. Kött i roquefortsås. Perfekt. Det var inte som
att osten tog över men det var en tydlig smak av den.

Dessert: Chokladfondant med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar