Svärmors senapssill
1 burk inläggningssill
2 dl creme fraiche
0,5 dl svensk senap
1 msk strösocker
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
1 msk gult senapsfrö
1 liten finhackad rödlök
dill
Blanda senap, vinäger, strösocker. svartpeppar och gult senapsfrö. Rör i cremefrache
Skölj sillen i kallt vatten låt rinna av och skär i lagom bitar. Slå blandningen över. Låt stå kallt till nästa dag.
Hacka rödlök och dill och lägg i rader över .
Jag gillar egentligen inte sill, men denna tycker jag om. Då förstår ni hur god den är! Så idag när vi strax ska duka fram silllunchen har jag provat att göra den själv för första gången.
Glad midsommar!
Uppdatering:
Den blev lika god som när svärmor gör den. Klart godast av färdiga sillburkar och en annan hemmagjord sillvariant.
Hej!
SvaraRaderaDetta ser mumsigt ut! Ska man lägga på löken och dillen samma dag som man ska äta sillen?
Ja, det gör man just innan servering.
SvaraRadera