söndag, juni 17, 2012

New York fudge brownie


New York fudge brownie
150 g hela hasselnötter
175 g smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Fudge
2,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad (70%)
1 tsk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna i tio minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga så att delar av skalet försvinner. Smörj och bröa en ungsform i halvstorlek (40x30 cm).
Vispa smör och socker poröst. Blanda i sirap, kakao och salt. Vispa sedan ner ett ägg i taget och vänd ner vetemjöl och nötter. Bred ut smeten i formen.
Grädda kakan i ugnen i 10-12 minuter och låt sedan svalna. (Kakan ska vara lite kladdig inuti.)

Hacka chokladen och koka upp grädden. Dra kastrullen från värmen och rör ner choklad och smör. Bred glasyren över kakan och låt stelna. Skär sedan rutor, de behöver inte vara så stora.


Gott!
Det här receptet sparar jag till min kaksamling. Nästan farligt goda, svåra att låta bli och det är fler som tycker så. "Försvinnande goda" och ändå är man nöjd med en liten bit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar