söndag, juni 24, 2012

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Foto: M Liljestrand
Buffés sommartårtavinnare 2012
Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
300 g digestivekex
150 g smör
1 liter jordgubbar
1,5 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg burken med kondenserad mjölk (oöppnad) i en kastrull och häll på vatten så det täcker burken och lite till. Låt småkoka i två och en halv timme. Ta upp den heta burken och låt svalna helt.
Klä insidan av en form med löstagbar kant med plastfolie. Smält smöret och mixa digestivekexen. Blanda ihop och tryck ut i formen. Ställ i kylen minst en timme.
Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden till fast konsistens och blanda med två tredjedelar av daimkrosset. Lossa kanten från botten och dra bort plasten så ni kan lägga botten på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred ut daimgrädden. Ställ kallt till servering. Toppa med jordgubbar och resten av daimkrosset.


Den här serverades vi på midsommarafton. Icas tidning hade receptet i sitt midsommarnumret. Resultatet av en tårttävling och vi var knappast ensamma om att prova den. Men god var den verkligen!
Ett recept att spara!

1 kommentar:

  1. ja den kommer jag def prova! tyckte det fanns väldigt mkt gott i det numret :)

    SvaraRadera