Sidor

torsdag, december 28, 2006

2006 - händelser och politik

Christer Fuglesang blev första svensk i rymden vilket tidningar och tv gärna rapporterade om, så mycket så man tröttnade. I år har det även skrivits en hel del om Linda Rosing, men hon har egentligen inte gjort någonting så jag önskar att dom kunde sluta upp att skriva om henne, jag har tröttnat på det också. Carola vann inte alls överraskande melodifestivalen men i Eurovision song contest blev det finska Lordi som tog hem segern med ”Rock n roll angel”.
Saddam Hussein ställdes inför rätta och avrättades. Hagamannen som brutalt våldtagit flera kvinnor i Umeå visade sig vara en helt vanlig tvåbarnsfar och inte en enstöring som bor i skogen. Han arresterades efter dna-test, ställdes inför rätta och sattes i fängelse. Så nu känns inte överfallslarm och rödfärgad spray lika nödvändigt längre. Expressen publicerade namn och bild så snart han arresterats vilken får en att fundera vilket sorts samhälle vi ska ha, är det okej att publicera alla som misstänks för ett brott? Kunde inte brottslingens familj fått en chans att hantera chocken först?
Vår svenska kung fyllde 60 år i år, enligt ryktet är han väldigt förtjust i party så därför fick inte Victoria gifta sig i år. Pojkvännen fick dock för första gången vara med i offentliga sammanhang så jag tippar att det blir kungligt bröllop under 2007.Regeringens handlande i tsunamikatastrofen ledde till KU-förhör och en massa diskussioner. Till mångas lycka så avgick till sist Laila Freivalds och det måste jag säga att det tycker jag var på tiden. SSU-ordförande Anna Sjödin dömdes för att ha kallat en vakt för svartskalle i fyllan, själv hävdar hon fortfarande att hon är oskyldig och utsatt för en komplott. I följande valturné lovade ”alliansen” att de minsann skulle fixa jobb åt folket med mera, trots att man aldrig talade om hur det skulle gå till så vann dom valet. Göran Persson avgick på valnatten och ännu har ingen velat ta på sig rollen som partiledare.
Så snart alliansen tagit över blev det lite skandaler. Handelsministern Maria Borelius blev avslöjad för att ha betalat barnflickor med mera svart. Maria klagade på att hon inte haft råd att betala vitt. Men sen avslöjades att dom tjänade ju bara några miljoner och Maria bad om ursäkt och avgick. Kulturministern som nu skulle jobba med sveriges kultur Cecilia Stegö-Chilò hade inte betalat tv-avgiften på 16 år. Själv var hon allra sist att inse att hon var totalt fel person för att ha hand om kulturen och så utsågs två andra istället. Så då får vi se om politikerna i fortsättningen kan hålla sig från att bråka på krogen, skattefiffla, ha svartjobbare, betala med arbetsgivarens kreditkort och på andra sätt bryta mot de lagar som de jobbar med att sätta upp.
Nya regeringen som lovade så många jobb har nu gjort mig arbetslös och gjort en massa saker dyrare. Eftersom jag inte tycker att dom har gjort något bra alls så hoppas jag att det är så här:
Ska man försämra för folket så måste man göra det i början av sin regeringsperiod för att sedan göra en himla massa bra saker i lite senare (närmare nästa val).
Japp, hoppet är det sista som överger människan. Hur som helst så skyll inte på mig!