Sidor

tisdag, december 19, 2006

Julmiddag

Ikväll var jag bjuden på middag av mitt fd jobb/extrajobb. Riktigt fin julmiddag på Restaurang Viktor. En av Sveriges 22 guldkrogar, belönad med en hederstallrik och American Express Servicepris (och man är verkligen upppassad, på ett bra sätt). Då kan man vara säker på att maten kommer att vara god och det var den!Foto: Restaurang Viktor
Vi kom och satte oss vid vårt bord där vår meny låg och väntade på oss. Genast serverades vi en munsbit och vitt vin (GB Sauvage Riesling Trocket 2004, Gerog Breuer, Rheingau, Tyskland).
Förrätten var Terrin på röding, sik och lax, sikromsås, plocksallad och rostad kavring. Den smälte i munnen.
Varmrätten var hjortstek, Karl-Johansvampspuré, tranbärsgelé och rosmarinsky som vi njöt av tillsammans med rött vin (Cline Syrah 2003, Cline Cellars, Sonoma Valley, Carlifonia, USA). Köttet var rött men inte blodigt och till det var det en potatiskkub och det var väldigt gott.
Sedan serverades vi dessertvinet (Echeveria Sauvignon Blanc 2005, Molina, Chile). Det var visst ett så kallat ”mögelvin” och det serverades nästan nollgradigt, mycket gott. Det vinet var sött och gott, det hade egentligen inte behövts någon efterrätt när man hade det där underbara vinet.
Men vi fick en liten, liten creme brulée. Lite större än en femkrona, som en liten munsbit innan vi fick efterrrätten: Havtornstartlett och gratinerad maräng. Så satt vi och pratade och drack var sin likör, min var söt och god. Vips så var kvällen slut.
Så traskade jag hemåt mätt och belåten genom ett Umeå som pudrats vit av lite, lite snö.

1 kommentar:

  1. Det börjar vattnas i munnen när jag läser de där.

    SvaraRadera