Sidor

fredag, augusti 06, 2010

Babyprodukter: Barnolja & shampoo

Jag har fått ett provpaket av Natusan first touch barnolja och shampootvål, en stor till mig och 8 små som jag delat ut till andra småbarnsmammor. Jag har använt Natusans amningskupor i åtta månader nu och de är bra och diskreta (dvs inget mönster på klisterlappen som lyser genom kläderna som Libero har). Men när det gäller barnolja och shampoo blev det att vi köpte samma som de har på BB. Det vill säga Barnängens badolja och ACOs mousseshampoo.

På BB blev vi rekommenderade att hälla oljan i badvattnet, så det gjorde jag i början och bebisen blev väldigt slinkig och gled nästan ur händerna. Men spädbarn är ju så torra i huden. Barnängens badolja blir väldigt kladdig när man smörjer den direkt på huden. Så när jag masserat har jag haft en kallpressad olja som jag fick på kursen på "Familjens hus".
Natusans badolja är inte på samma sätt, den går lättare in i huden. Så numera smörjer jag med den i efterhand. (Den fungerar alldeles utmärkt att smörja mina ben med också.)
Både ACO och Natusans shampoon är parfymfria. Mystiskt nog luktar bebisens fjun nytvättat när jag använt mousseshampoot (ACO) medan Natusans är utan doft. Jag föredrar att min bebis luktar just bebis - däremot så gillar jag moussekonsistenten. Så det beror lite på vilket humör jag är när babyn ska badas.

Natusans olja har jag INTE provat att hälla i badvattnet. Det var någon (Johanna) som varnade om att ett märke gjorde badbaljan flammig och det skulle ju vara trist om det blev så. Eftersom jag inte kommer ihåg vilket märke det var så vågar jag inte prova heller.

Jag får väl höra med mammagruppsmammorna vad de tyckte om Natusans produkter nästa gång vi ses. Jag tror att det blir i slutet av månaden...

6 kommentarer:

 1. Jag jobbar till veckan men slutar 14 så vi kan väl träffas på stan någon dag efter jobbet! :)

  Måste bara berätta, imorgon ska vi på Nolia oh fixa en ny kamin, ett visningsexemplar! Sedan ska vi åka och handla en ny soffa! :) Här shoppas det!

  SvaraRadera
 2. Vad bra att du skriver om just det här för JAG har verkligen funderat på just olja! :) Barnängen har någonstans kännts så jävla självklar då jag själv brukar ha den pga av min torra hy och smorsla in mig med i duschen men.. ;D

  SvaraRadera
 3. Barnolja funkar jättebra i slitna, torra toppar. I "vuxen"-badet och som sminkborttagning (lite kladdigt blir det). =0). Hoppas allt är bra med hela familjen.

  SvaraRadera
 4. Hi there to every body, it's my first visit of this web site; this weblog consists of
  amazing and genuinely good information for visitors.

  Also visit my web site Louis Vuitton Sale

  SvaraRadera
 5. Admiring the time and effort you put into your website and detailed information you offer.
  It's good to come across a blog every once in a while
  that isn't the same out of date rehashed information. Great read!
  I've bookmarked your site and I'm adding your RSS feeds to my Google account.  Take a look at my site - Christian Louboutin Boots

  SvaraRadera