Sidor

tisdag, oktober 25, 2011

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Ikväll blev det lax. Pojken som bestämt sig för att han inte gillar lax åt rester från igår (för det blev faktiskt två portioner över av gårdagens pytt för 4 pers). Men resten som äter fisk tyckte att det var gott! 
4 portioner
Pressad potatis
Skala och koka 1 kg potatis i ca 20 minuter. Pressa (och strö över lite västerbottensost).

Äppelsalsa
2 st äpplen
1 msk mynta (torkad krydda)
1 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Hacka äpplena fint och blanda med resten. Smaka av med senap, salt och peppar.

Snabbrimmad halstrad lax
4 st laxfiléer (500 g)
2 msk grovt salt
1 msk socker
Dela filéerna i tre delar på längden. Blanda med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Ta upp skölj av laxen och torka med hushållspapper.
(När det andra är klart)
Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska bara ner i den glödheta pannan och vända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar