Sidor

fredag, april 13, 2012

Romcheesecake med räkor

På påskbordet hade jag tänkt göra västerbottensostpaj. Men vi hade ju just ätit det så  jag bestämde mig för att prova denna istället och det var ett gott beslut.
Romcheesecake med räkor

Ingredienser
200 g kavring
75 g smält smör
4 gelatinblad
1 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost
0,5 rödlök
80 g löjrom (eller rommix)
1 tsk citronskal
1 tsk citronsaft
Salt och vitpeppar
Räkor
1 dl finhackad gräslök
Gör så här
Klä en form med löstagbarkant med plastfolie.
Mixa kavring i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut i botten av formen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, finhackad rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme med lite vatten. Blanda ner i resten av krämen. Bred ut på kavringsbotten och låt stå kallt i minst tre timmar. Skala räkorna och ta pajen ur formen. Garnera med finhackad gräslök och räkor efter smak.

1 kommentar: