Sidor

onsdag, oktober 31, 2012

Foton från oktober 2012

Så var det äntligen dags att gå och säga "Bu eller godis" åt grannarna.
Fyra hus gick vi till, det räcker så. Det var nog bara första huset som fick höra "Bu eller godis", resten fick istället se en hink och höra "Titta gooooodis!". Hon som pratat om att hon skulle vara katt så länge, när målerigrejorna åkte fram sa hon helt plötsligt: Jag ska vara spindelmannen mamma.
Vi gick på bio och såg "Tingeling och vingarnas hemlighet".
Mycket trevligt för oss båda.
Hon vägrade tupplur klockan tolv, vägrade klockan två. Somnade nästan sittande klockan fyra, sa att hon skulle gå och lägga sig klockan sex men lyckades vara vaken till 19:35.(Sov till 8:30 dagen efter och ville verkligen sova middag kl 12.)  Hon behöver  fortfarande sin tupplur kan jag konstatera.
Alva har bakat pepparkakor hos momma och sjöng om sockerbagaren för mig.
Suparpaste kurs. Mina tre första kreationer.
Fredagsmys med lillan och förberedelse av potatiskaka inför lördagsmiddagen. 
Vuxenpoäng! Jag åker till soptippen och lastar av släpet - SJÄLV. (Förutom Alva som var väldigt lydig och passade på att sova som jag föreslagit medan jag lastade av. Det tog tid eftersom skräpet inte var sorterat samt hade frusit fast.) 
Gissa vad hon har i munnen, något man bara ska ha när man sover och det verkar som att hon vet om det - men man kan ju försöka gömma den. :)
Vi har fått mitt gamla bakbord, det var på det som mitt bakintresse började. En kavel måste fixas men oj så enkelt när Alva ska modellera.
Lördagsfika på Röda lyktan. Det är mys här sa Alva efter att hon bett om att få plättar och serverats dem med mjukglass.
Indisk gó middag blir godare med naan och raita.
Liten med feber somnar innan det är dags för tupplur. 
Höst.
Slog in Alvas julklapp, denna fina tiara ska hon få med skor och klänning. Alldeles, alldeles underbar som Askungen skulle ha sagt. Jag inser att jag skrivit ett inlägg om det en gång i tiden. 
Uppstigning 07:30 och det var nog lite tidigt för den mindre, hennes humör var inte vad det brukar vara om man säger så. (De somnade sent, den äldre 22:45 och den yngre 23:15.)  Men alla tyckte att det hade varit roligt i alla fall.
Alva har en kompis som sover över för första gången. 
Bilen går över till att ha gått fyrsiffrigt.
Maken hann inte ens se när det bara var tresiffrigt.
Jag är lite imponerad av mig själv. Födelsedagspresenter OCH julklappar fixade till lillan redan i oktober, två månader före födelsedagen. Så härligt! Behövs bara lite mer omslagspapper.
Sorterade i garderoben och hittade Supergirl dressen.
Den visade sig vara lagom storlek nu och väldigt populär!

Alva får prova en onepice som är minst en storlek för stor och vill inte ta av sig den.

5 kommentarer:

 1. Just ja, det nämnde ju din syrra! Varför kom jag inte ihåg det? :(

  NOrah är fortfarande inne i sin prinsessperiod, och därför får hon bling bling grejer i år. Varför ge något hon inte vill ha? Älskar att se glädjen när dom får något dom vill ha :)

  SvaraRadera
 2. fina månadsbilder du gör, så borde fler (jag) också göra :)

  SvaraRadera
 3. Precis!
  Det är det som är mest spännande. För när Prästen var här på dopsamtal så grät han när han satt i hennes famn. Men vid dopet så skrattade han sig igenom. Icket tråkigt! =)

  SvaraRadera
 4. har två bara jag hittar igen dom
  så kommer en till Alva.
  Kram
  MORMOR

  SvaraRadera
 5. Otroligt härligt bildregn! Och så skönt att vara i god tid med presenter!

  SvaraRadera