Sidor

onsdag, oktober 17, 2012

Tandoori kyckling

Nu kommer snart receptet på Kyckling tikka masala. Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås).
Bilden visar det snabba fusksätt att göra tandoorikyckling som funkar om det ändå ska ner i en tikka masala.
Tandoorikyckling (2-3 personer)
2 kycklingfiléer
4,5 dl yoghurt
1 dl saft av citron
1 msk hackad färsk mynta
1 msk salt
1,5 msk garam masala
0,5 msk vitlökspulver (inte vitlökssalt)
0,5 msk mald ingefära eller 1 msk färsk och finskuren (skalad naturligtvis)
1 msk matolja

Gör så här:
Skär några snitt i kycklingfilérna. Blanda allt utom olja till en marinad. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden och se till att de är täckta. Låt marinera 3-4 timmar.
Sätt ugnen på grill och högsta värme, pensla långpannan med oljan och lägg i bitarna och grilla dem ca 10 minuter. Vänd några gånger, de ska ha fått ordentligt med färg.

Servera med någon yoghurtsås, till exempel raita sås, ris och naan bröd.

Det är den långa varianten som blir väldigt god och fungerar som egen huvudrätt. Men det är sällan jag gör den komplicerade varianten för när den ändå ska ner i min tikka masala så kan man ta en genväg.
Det vill säga, skär kycklingen i bitar som du lägger i en skål. Strö över lite olja och häll sedan på Santa Marias(?) tandoorimix och sedan stek i stekpanna.
Man kan även göra som det står på förpackningen och blanda kryddningen med yoghurt som får marinera och sedan grillas men har man tid till det så kan man lika gärna göra den på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar