Sidor

måndag, mars 16, 2015

Den älskade kaninen


Den älskade mjukiskaninen blev kvar hos barnvakten i helgen. Jag tänkte att hon kanske inte märker det. Speciellt eftersom hon frågade efter ett annat gosedjur när hon skulle lägga sig. Jag gav henne två men det kom ändå:
- Åsså kanin!
Så då fick jag berätta att kaninen blivit kvar hos mormor. Hon hulkade och grät så tårarna sprutade i fem minuter och det hjälpte inte speciellt att vi fylld sängen med de andra gosedjuren. Bolt, "Gossis", Findus och Nasse har ibland fått vara med men ingen är som kanin. (Ikväll gick det dock bra att somna.)

Så här kommer den:

Kanin - the love story
Alva och Kanin träffades för första gången i Polarn och Pyret butiken på NK 2011. Alva sträckte ut sina små händer och sa "öh, öh" när hon såg kanin och mamman tänkte att hon kunde få hålla den en stund. Men det var kärlek vid första ögonkastet och Alva hade bestämt att de inte skulle skiljas åt så det gick inte att ställa tillbaka Kanin. Kassörskan fick läsa av streckkoden av en annan kanin, för den här släppte hon inte taget om...
Hela helgen höll hon hårt i kanin, den var lite tjockare på den tiden.
Sedan dess har Kanin hunnit åka med till Thailand. Föräldrarna har noga sett till att Kanin följt med till nästa hotellrum varje gång. 
Kanin har varit en bra bilkompis om man ska åka lite längre.
Alva har haft pyjamasar som matchat Kanin.
Tittar man efter Kanin kan man se den på olika bilder.
Kanin är en bra flygkompis om man ska ut och åka.
Därför har Kanin varit i Turkiet också.
och i Thailand några gånger till...
Det har hänt att mamman kidnappat Kanin och stoppat den i tvättmaskinen. En gång fick den bada i bassängen ute och då tog mamman in den och hängde upp den på strecket utan att säga något. Så den stackars pappan fick sms:a och fråga vart den var på morgonen då Alva trodde att någon stulit den.
Kanin följer med om man ska sova på något nytt ställe, som t ex i vardagsrummet på en matta. (En gång sa Alva att Kanin inte behövde följa med till Moster, men sedan på kvällen visade det sig att den verkligen borde ha gjort det ändå.)
Om man måste gå i mörkret till mammas säng på natten går det bra om man håller Kanin i handen.
Vilken tur att Kanin kommer hem imorgon.

Mamman som tyckte att den var lite dyr tänkt om för länge sedan.

2 kommentarer:

  1. Så roligt att se Kanins resa med er i livet!

    SvaraRadera
  2. Ha ha, jag känner igen det där. Vi har ju också en kanin - en version som heter Jojje och som hängt med på det mesta. Har även betalat dyra pengar för att få hem honom från Frankrike, där han blev kvar glömd på ett flyg. Men det var mer än värt pengarna!

    SvaraRadera