Sidor

lördag, mars 07, 2015

Star wars tårta

Idag har vi varit på barnkalas och jag hade med mig tårtan när vi åkte dit (systersonens kalas).
Temat var "Star wars" så dottern tog på sig Yoda t-shirten, matchade den med gröna leggings och Yoda mössan. 

Igårkväll såg tårtan ut så här:

Star wars texten hade jag tänkt fixa på morgonen. Men i morse insåg jag att den helt enkelt att den inte var tillräckligt cool. Så då bakade jag en liten kaffetårta (som jag vet att barnets mamma älskar) och ställde på toppen innan jag fixade texten. (Vi lyfte av den när barnen skulle fika så får hon äta upp den senare eller ta med sig toppkakan till jobbet.)
Det syns inte på bilderna, men texten är förstås guldglittrig.
Darth Vader är viktigast hade jag fått höra. Alltså väljer man en design med mer än en Vader.
I den nedre tårtan (den som barnen åt) gömmer sig en grymt god citronkaka med citronfrosting. Jag sparade toppen, det blir gott till kaffet. Receptet kommer en annan dag.


4 kommentarer:

 1. Tror aldrig att männen på mitt jobb har varit så glada och fascinerade över en tårta! :) + den var god också sa dom.. men den med kaffe är för god så den behåller jag till de som kommer och hälsar på ;)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har fått en beställning på Star Wars tårta av min dotter. Hur fick du till Darth Vader och Stormtrooper? Silikonformar eller färdiga sockerfigurer?

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har fått en beställning av min dotter på en Star Wars tårta. Hur fick du till Darth Vader och Stormtrooper? Silikonformar eller färdiga figurer? Superläckra är de.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en silikonform. Eller rättare sagt två silikonformar. En med Darth Vader och en med stormtroopers.

   Radera