Kotlett med solgul paprikasås (4 portioner)
4 fläskkotletter eller annat ljust köttSalt & Peppar
Smör
Potatis till servering
Solgul paprikasås
2 gula paprikor1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 gram smör
En gnutta cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
Skär paprikan i grova bitar. Koka paprikan under lock med vatten och buljongtärning 5-6 minuter.
Lägg tärnat smör och kryddorna i en matberedare eller mixer. Mixa slätt. Passera sedan genom en trådsil medan du gör om lite i silen så att såsen rinner ner. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
Koka potatis och pressa den.
skär smitt i fettranden på kotletterna och stek dem i smöret.
Vi grillade våra istället.
Recept ur Håkan Larssons fredagkväll med mat och vin. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar