Sidor

onsdag, mars 23, 2016

Tonfisk med saffransbulgur och pepparrotscreme


Tonfisk med saffransbulgur och pepparrotscreme (4 portioner)
4 skivor färsk tonfisk á 150 gram
Olivolja, salt och peppar

Saffransbulgur
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm saffran (en liten nypa)
1 stor röd paprika
1 knippe färsk grön sparris
1 knippe salladslök
2-3 msk olivolja
Salt och peppar

Pepperrotscreme
125 gram färskost med pepparrotssmak
2-3 msk crème fraiche

Rör ihop till en krämig konsistens.

Koka upp vatten med buljongtärning och saffran. Tillsätt bulgur och låt koka enligt instruktionerna på paketet. Låt sedan stå och dra en stund. Under tiden det kokar kan du skölja av grönsakerna och skära paprikan i tärningar, sparrisen i bitar och salladslöken i slantar.
När bulguren har kokat klart och ska stå och dra kan du gräsa grönsakerna nätt och jämt mjuka i olivoljan, salta och peppra lätt. Rör sedan ner i bulguren.

Pensla tonfisken med olja, stek och grilla hastigt på båda sidorna på hög värme. Ha is i magen och stek inte för mycket. Den ska vara rosa inuti annars blir den trist och torr. Känn med fingret så att den fortfarande är spänstig.
Salta, peppra och servera med bulgur och ostcreme.

Japp, det är favoritkokboken som fått komma fram igen. Fredagkväll med mat och vin av Håkan Larsson. Finns på bokrean på Coop forum, köp om du inte redan har den. :)

Väldigt god pepparrotscreme, barnen fick dela på var sin bit men bytt till uppvärmd pizza rätt snabbt. Vi vuxna åt, jag tyckte att bulgurmixen var väldigt god. Helt säker på att man måste ha dyr tonfisk är jag inte, det vore nog riktigt gott med lax...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar