fredag, februari 27, 2015

Chokladglass

Den här glassen kan man göra utan glassmaskin, den blir inte stenhård i frysen. Den är bara ofantligt god. Jag trodde att receptet hade tappats bort då det låg i en inbox på en e-postadress som är bortplockad. Men nu hittade jag receptet bland mina "hämtade filer". Lycka!
Nu ska det inte tappas bort igen.
Däremot ska det lagas igen, måste ju ha en snyggare bild.

Chokladglass
150 gram mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk kakao

Gör så här:
Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad, ta av från värmen och vispa i kakao, kondenserad mjölk och äggula. Blanda i grädden.
Frys i minst 4 timmar.
En gammal bild på dottern som äter denna glass i vårat gamla kök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar