måndag, februari 09, 2015

Yakiniku på lövbiff

Yakiniku på lövbiff (4 portioner)
600 gram finstrimlad lövbiff
0,5 dl sesamfrön
1 msk olja
10 cm finstrimlad purjolök

Yakinikumarinad
1 dl japansk soja
2 msk strösocker
1 msk finriven ingefära
0,5 msk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så hör:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden, tryck ner köttet i marinaden.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
(Koka ris att servera med, fixa lite grönsaker som passar. Jag valde att strimla morötter och dela tomater istället för en sallad eftersom att min femåring inte äter grönsakerna om de är ihopblandade.)
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme tills marinaden kokat in. Vänd ner purjolök och sesamfrön och stek ytterligare någon minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar