Getostpaj med grönsaker (4 portioner)
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
125 gram kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
150 gram chèvre (Kolibrie chèvre är perfekt)
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 liten zucchini
Olivolja
1 röd paprika
1 ask cocktailtomater
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen snabbt i matberedare eller med snabba knådningar. Låt vila i kylskåpet i minst en halvtimme så att den inte bubblar sig sedan.
Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel i botten. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Ta sedan ut pajskalet och höj värmen till 225 grader.
Mixa getosten med crème fraiche och ägg. Skiva och fräs zucchinin i bitar och stek i oljan. Tärna parpikan. Häll smeten i pajskalet, lägg ner zucchini, paprika och tomater. Strö över flingsaltet och grädda sedan i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt vila 5-10 minuter före servering.
Gör en sallad att servera med.
Jättegott med ett glas rött till också.
Om man vill ha en vegetarisk variant så låter man förstås bli att servera den med parmaskinka men i annat fall är någon sorts lufttorkad skinka väldigt gott till pajen...
Jag gjorde halva receptet, lagom för två. Så istället för att grädda en fullstor paj 25 minuter blev min 15 cm form gräddad i 18 minuter. |
Bläddrar man kan det bli svårt att välja, det blev recept två dagar i rad ur denna favorit. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar