torsdag, februari 12, 2015

Lax med dijonkräm och sockerärtor

I måndags kom det hem en ny Linas originalkasse. Nu när vi är en färre i hushållet passar det inte riktigt att ha matkasse de veckor mannen är borta, men vi kan ju passa på när han är hemma. Det underlättar valet av "vad ska vi göra till middag".
Färsk finns känner man att man vill äta först. Dottern, jag och maken gillade det. Tre av fyra med andra ord.

Lax med dijonkräm och sockerärtor (4 portioner)
600 gram färsk laxfilé
2 dl rysk yoghurt
1,5 msk dijonsenap
1,5 tsk torkad dragon

800 gram potatis
1 ask sockerärtor
1 ask cocktailtomater

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatisen och lägg ut på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen 18-20 min, eller tills potatisen är klar.

Strimla 1 ask sockerärter och halvera 250 g körsbärstomater. Lägg upp i skålar.

Blanda rysk yoghurt, dijonsenap och dragon i en skål till dijonkräm.

Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Krydda med lite salt. Stek på hög värme i lite olivolja med skinnsidan nedåt 2-3 min. Vänd på fisken och stek ytterligare 3 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar