Internet lade av och barnet sov gott efter att vi byggt ihop ett par Tingelingpussel, jag som hade stora planer på att se lite Sons of anarchy. Istället läste jag igenom senaste Elle mat & vin. Jag var lite skeptisk eftersom det nu är julversionen av alla tidningar och när det kommer till julmat, då är jag näst intill Grinchen.
Men jag blev positivt överraskad. Det fanns många recept som jag vill prova. Så det här inlägget är mest för mig själv, så jag ska minnas i vilken tidning de fanns.
Fläskfilé med rotsaker och vintips. |
Högrev i gryta serverat med nötigt ris. |
Det känns lite slösigt att hälla ner en hel vinare i maten. Vi får se hur det blir, kanske jag späder med lite alkoholfritt så det i alla fall blir 2 glas kvar att dela på till när maten ska ätas.
Mackorna till vänster såg förresten också otroligt goda ut. Jag gillar mackor. Mackor är mums. (Det måste vara den norska arvsmassan som gör det för när jag var singel åt jag oftast mackor till middag.)
Kycklingenchiladas. |
Barnen har velat ha kycklingtacos och nu ska de få kycklingenchiladas. Serverat med pico de gallo och gucamole. Det blir gott, det förstås. De hade ett intressant reportage med en tjej som lagar mat till filminspelningar (hon har släppt en kokbok nyligen), det ska bli intressant att läsa.
Marockansk couscoussallad och rödbetsdipp med knapriga pitachips. |
Malaysisk mat fanns det också, men när det står panir går mina tankar till Indien. Där har jag inte varit än. Nåja, panir är gott. |
Karamelliserade pepparkakskuber - säg det högt några gånger. *Dreggel* |
Kanske tillsammans med årets Blossaglögg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar