Spättarullader med crème fraiche och dillstekt blomkål (4 portioner)
500 gram blomkål1 citron
Salt
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
Olivolja
Gör så här:
Lägg spättafiléerna å en skärbräda och krydda med 0,5 tsk salt (ungefär), rulla ihop filéerna. Lägg i en smord ugnsfast form. Smält smör och strö över vetemjöl, vispa ner 1 dl vatten lite i taget. Sedan crème fraiche och mjölk. Tillsätt buljongtärningen och saft av en citron. Låt såsen sjuda i 3-4 minuter. Häll sedan såsen över fiskfiléerna och tillaga i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter eller tills fisken är klar.
Lägg spättafiléerna å en skärbräda och krydda med 0,5 tsk salt (ungefär), rulla ihop filéerna. Lägg i en smord ugnsfast form. Smält smör och strö över vetemjöl, vispa ner 1 dl vatten lite i taget. Sedan crème fraiche och mjölk. Tillsätt buljongtärningen och saft av en citron. Låt såsen sjuda i 3-4 minuter. Häll sedan såsen över fiskfiléerna och tillaga i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter eller tills fisken är klar.
Dela blomkål i små buketter. Stek blomkålen med lite olivolja och lite salt i en het stekpanna 5-6 minuter. Till sätt finrivet citronskal och dill.
Servera med kokt potatis
Det här var sista receptet ur Linas originalkasse som vi testat via Buzzador.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar