Lövbiffsrullar i sås brukar jag överlåta till mannen att tillaga för han brukar vispa ihop såsen så att det blir jättegott, men nu hade vi ett recept och alla ingredienser så då provade jag själv. Det blev supergott. Verkligen toppengott. Tur för oss så äter inget av barnen svamp, mer till mig. :)
Det här receptet ska jag spara!Färskostsfyllda lövbiffar med persilja (4 portioner)
250 gram champinjoner
100 gram pkt philadelphiaost (ett halvt paket)
0,5 ask persilja
1 st vitlöksklyfta
500 gram lövbiff
Salt & peppar
3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl mjölk
0,5 tsk kinesisk soja
0,5 st kycklingbuljongtärning
250 gram haricot verts (ett paket)
Potatis
Gör så här:
Kvarta champinjonerna och lägg på ett fat. Rör ihop philadelphiaost, persilja och pressad vitlök. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda och krydda med salt (0,5 tsk) och svartpeppar (1 krm). Fördela färskosten över skivorna. Rulla ihop dem och fäst med en tandpetare. Bryn dem någon minut i en stekpanna och ta upp och lägg på ett fat.
Smält 3 msk smör i en stekpanna och pudra över vetemjölet. Tillsätt vattnet lite i taget. Sedan mjölk, soja och smulad buljongtärning. Låt puttra i 3-4 minuter och lägg sedan ner i lövbiffsrullarna i såsen. De får också puttra 3-4 minuter (eller tills de är klara).
Fräs champinjonerna med haricot vets i lite olja några minuter. Servera med salt och peppar.
Servera allt tillsammans med nykokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar