Ett gammalt recept, lite förändrat så det blir lite godare och lite snyggare bild. Nu får det vara med i kokboken. (Men bilden måste nog piffas upp med någon illustration också.)
Kyckling med soltorkade tomater, basilika och västerbottensost, serveras med tagliatelle.
Coop tagliatelle med ägg
600 gram strimlad kycklingfilé
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram strimlade soltorkade tomater
En halv kycklingbuljongtärning
0,5 dl vatten
2 dl grädde
0,5 msk basilika
2 dl västerbottensost (minst)
Gör så här:
Koka pastan. Strimla kycklingen och bryn med lök och tomater. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop i 4-5 minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila av pastan och rör ner osten och kycklingsåsen.
Coop tagliatelle med ägg
600 gram strimlad kycklingfilé
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram strimlade soltorkade tomater
En halv kycklingbuljongtärning
0,5 dl vatten
2 dl grädde
0,5 msk basilika
2 dl västerbottensost (minst)
Gör så här:
Koka pastan. Strimla kycklingen och bryn med lök och tomater. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop i 4-5 minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila av pastan och rör ner osten och kycklingsåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar