Prova det här, det är gott! Förstår du?
Rödspätta med rossosås med parmesan serverat med pressad potatis. |
Spätta med rossosås och pressad potatis (4 portioner)
Potatis (att servera med)
1,5 msk smör
2 tsk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vatten
100 gram philadelphiaost (ett halvt paket)
0,5 st grönsaksbuljongtärning
En halv burk pesto rosso
1 tsk torkad oregano
1 tsk honung
100 gram parmesanost
600 gram spättafiléer
(Mer vetemjöl)
Gör så här:
Koka potatisen, när den är klar ska den skalas och pressas, saltas och peppras.
Smält smöret i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölken lite i taget, vatten och färskost. Tillsätt buljongen, peston, oregano och honung. Låt koka upp och sjud 5-6 minuter. Rör om då och då, tillsätt parmesanosten mot slutet.
Krydda rödspättan med salt och svartpeppar. Vänd sedan fisken i vetemjöl och stek dem på medelvärme i smör.
Potatis (att servera med)
1,5 msk smör
2 tsk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vatten
100 gram philadelphiaost (ett halvt paket)
0,5 st grönsaksbuljongtärning
En halv burk pesto rosso
1 tsk torkad oregano
1 tsk honung
100 gram parmesanost
600 gram spättafiléer
(Mer vetemjöl)
Gör så här:
Koka potatisen, när den är klar ska den skalas och pressas, saltas och peppras.
Smält smöret i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölken lite i taget, vatten och färskost. Tillsätt buljongen, peston, oregano och honung. Låt koka upp och sjud 5-6 minuter. Rör om då och då, tillsätt parmesanosten mot slutet.
Krydda rödspättan med salt och svartpeppar. Vänd sedan fisken i vetemjöl och stek dem på medelvärme i smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar