Sidor

lördag, augusti 01, 2015

Pizzafredag

Dottern mumsar glatt på sin pizza.
 Igår fick jag inspiration till att familjepizzakväll. Så jag startade upp pizzadegen (torrjäst ska man alltid ha hemma!) och skickade iväg mannen på affären att köpa vad han ville ha på sin pizza. Tinade upp tomatsåsen ur frysen och bakade pizza.
Dotterns val: Egentligen vill hon bara ha ost, men jag slänger ändå på lite skinka så att det blir någon sorts topping. Denna kväll frågade hon inte ens efter bearnaisesås...
Makens val: Hans pizza brukar vi kalla "extra allt", får han själv vara med och bestämma blir det svårt att grädda pizzan så jag brukar skicka ut honom ur köket. Idag blev det salami, skogschampinjoner (jag ska ALDRIG mer vanliga på pizza), oliver och feferoni. Det blev en god och krämig pizza.
Mitt val: Getost, valnötter och ekologisk honung.
Jag gjorde även en variant med italiensk grönsaksröra och gorgonzolaost. 

Det blir väldigt gott när man lagar pizzan själv. Det känns även trevligt och familjärt då vi dukar upp pizzorna på skärbrädan och skär oss en bit av den som är klar. Jag brukar laga min sist, men denna gång gjorde jag fyra pizzor och de sista två när vi ätit klart.
Där är jag en pizzasnobb, jag äter inte pizzarester utan bara nybakad men pojkarna brukar göra slut på det som blir över. Maken höjer mina pizzor till skyarna och jag undrar om andra skulle tycka likadant. Jag tycker också att de är goda. Det vore kul att köra pop-up restaurang hemma med pizzakväll någon gång, men jag vet inte riktigt hur man skulle bära sig åt då.

2 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt gott ut, hur gör du degen?
  //Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar en påse torrjäst och blandar med 7 dl vetemjöl. Sen ska det i 5 dl vatten, jag kollar noga så att det är 37 grader. 1 tsk salt och 1 msk matolja. Sedan knådar jag och häller i mer vetemjöl. Totalt blir det upp mot 12 dl men det känner man på degen.
   Sen ställer jag degen i kylskåpet tills det är en timme för jag ska börja baka, då får den komma ut och jäsa till sig.

   Radera