Sidor

tisdag, juni 07, 2016

Blomkålspizza

Vi kan börja så här, blomkålspizza kommer aldrig i närheten av en riktigt god vanlig pizza av jäst bröd som gräddats i en stenugn. Glöm det först innan du går vidare med att prova. Tänk istället att ost är gott och allt blir godare med västerbottensost och parmesan.
Blomkålspizza
1 litet huvud blomkål
0,5 dl parmesanost
0,5 dl mozzarellaost
0,25 tsk salt
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk oregano
0,5 tsk vitlökspulver
1 ägg
2 msk mandelmjöl

Skölj blomkålen. Rensa bort stammen och dela blommorna i mindre bitar. Kör i mixern. Häll över i en microvågsugnssäker skål och kör i mikron i 4 minuter. Häll över i en helt ren kökshandduk och låt svalna lite före nästa steg.
Sätt ugnen på 225 grader.
Svep ihop handduken och vrid ur vätskan ur blomkålen. Så mycket du kan.
Häll över i en skål och knåda ihop med övriga ingredienser. Lägg bakplåtspapper på en plåt och tryck ut massan till en pizza, inte för tjock och inte för tunn. Grädda 8-11 minuter tills den börjar vara gyllenbrun. Ta ut ur ugnen.

Häll på tomatsås, ost och den topping du vill ha.
Så här första gången ville jag smaka botten så jag toppade bara med tomatsås, ost och svamp. Grädda sedan 5-7 minuter tills osten har smält och fått lite färg.
Låt sedan pizzan vänta och svalna lite medan du dukar bordet.


Receptet är en mix av två. Blomkålspizza låter ju hur konstig som helst men jag har läst om det på flera ställen, detta är det bästa receptet enligt Tasty kitchen (engelska). A cozy kitchen har också ett recept med steg för steg bilder. Perfekt att vara på diet och prova allt konstigt och märkligt som ska vara nästan lika bra som originalet.
Jag måste prova igen men annan topping, det var inte alls dåligt. Dottern smakade och ville faktiskt ha mer än en tugga.

1 kommentar:

  1. Inte för tjock och inte för tunn. Du har mormors tankesätt. Tycker ju om blomkål, så måste komma ihåg att pröva detta recept ngn gång. ett av flera intressanta som du lägger upp.

    SvaraRadera