Sydamerikansk paprikasoppa serverat med pocherat ägg
Sydamerikansk paprikasoppa (2 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 morot
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
2 tsk oregano
0,75 tsk salt
1 krm chiliflakes
1 burk krossade tomater (400 gram)
2,5 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 tsk balsamvinäger
1 halv förpackning fryst koriander (eller mindre av färsk)
Finhacka lök och vitlök. Tärna paprikan och moroten. Fräs allt i en stekpanna med höga kanter i olivolja 1-2 minuter. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 0,5 tsk spiskummin, 2 tsk oregano, 0,75 tsk salt och 1 krm chiliflakes. Låt fräsa 2-3 minuter. Blanda ner 1 burk krossade tomater, vatten, soja och balsamvinäger. Låt sjuda 5-6 minuter. Rör ner en halv förpackning fryst koriander och sjud ytterligare 1-2 minuter.
Pocherade ägg (2 portioner)
2 ägg
0,5 dl ättika
0,5 dl vatten + mer
Blanda ättika och vatten. Knäck två ägg i vattnet. Låt stå i 5 minuter. Koka upp 5 dl vatten i en liten kastrull. Häll ner ägg och vatten. Låt sjuda 3-5 minuter, plocka upp äggen och lägg på ett fat.
Jag var även tvungen att prova metoden att pochera ägg genom att göra en virvel i kokhett vatten genom att röra runt, runt, runt och sedan ploppa ner ägget där i mitten. Så det är ägget längst till höger, fungerar också men blir inte lika snygga...
Bönsandwich (2 portioner)
1 pkt svarta bönor
1 lime
1 msk vatten
0,5 krm salt
20 gram parmesanost
2 st brioche brödSkölj bönorna ordentliget. Lägg sedan i en bunke med finrivet skal och pressad saft av limen, vatten och salt. Mixa till en röra med stavmixer.
Fyll 2 brioche bröd med bönröra och riven parmesanost. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med lite olivolja. Pressa ner bröden med en stekspade så det blir två toast.
![]() |
De pocherade ägget igen. Jag är så nöjd som äntligen fick en anledning att prova på att pochera ägg. Det får jag tacka Linas matkasse för, väldigt kul. :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar