Sidor

onsdag, juni 15, 2016

Sydamerikansk paprikasoppa och att pochera ägg!!!


Sydamerikansk paprikasoppa serverat med pocherat ägg

Sydamerikansk paprikasoppa (2 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 morot
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
2 tsk oregano
0,75 tsk salt
1 krm chiliflakes
1 burk krossade tomater (400 gram)
2,5 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 tsk balsamvinäger
1 halv förpackning fryst koriander (eller mindre av färsk)

Finhacka lök och vitlök. Tärna paprikan och moroten. Fräs allt i en stekpanna med höga kanter i olivolja 1-2 minuter. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 0,5 tsk spiskummin, 2 tsk oregano, 0,75 tsk salt och 1 krm chiliflakes. Låt fräsa 2-3 minuter. Blanda ner 1 burk krossade tomater, vatten, soja och balsamvinäger. Låt sjuda 5-6 minuter. Rör ner en halv förpackning fryst koriander och sjud ytterligare 1-2 minuter.

Pocherade ägg (2 portioner)
2 ägg
0,5 dl ättika
0,5 dl vatten + mer

Blanda ättika och vatten. Knäck två ägg i vattnet. Låt stå i 5 minuter. Koka upp 5 dl vatten i en liten kastrull. Häll ner ägg och vatten. Låt sjuda 3-5 minuter, plocka upp äggen och lägg på ett fat. 

Jag var även tvungen att prova metoden att pochera ägg genom att göra en virvel i kokhett vatten genom att röra runt, runt, runt och sedan ploppa ner ägget där i mitten. Så det är ägget längst till höger, fungerar också men blir inte lika snygga...

Bönsandwich (2 portioner)
1 pkt svarta bönor
1 lime
1 msk vatten
0,5 krm salt
20 gram parmesanost
2 st brioche bröd

Skölj bönorna ordentliget. Lägg sedan i en bunke med finrivet skal och pressad saft av limen, vatten och salt. Mixa till en röra med stavmixer.
Fyll 2 brioche bröd med bönröra och riven parmesanost. Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med lite olivolja. Pressa ner bröden med en stekspade så det blir två toast.

De pocherade ägget igen. Jag är så nöjd som äntligen fick en anledning att prova på att pochera ägg.  Det får jag tacka Linas matkasse för, väldigt kul. :)
Soppan var godare än jag trott. Men bönsandwich blir det inte igen för min del. Möjligtvis att fyllningen skulle passa som tillbehör till någon annan rätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar