Sidor

tisdag, juni 28, 2016

Doft av Kust

En pelargonia på Pensionatet
 Ikväll har jag varit på Pensionatet. Jag anmälde mig som testpilot på Kust och efter flera försök blev jag till slut uttagen att få vara med. Hotellet har tillsammans med Hing organics utvecklat en signaturdoft för hotellet och denna kväll skulle vi få veta mer om det.
Doften är inte helt spikad men vi fick i alla fall lukta på ett av kandidaterna och det luktade gott. Speciellt och gott. Det kommer att lukta tyngre än på Clarion i Luleå. :)
Kvinnorna bakom Kust hotellet. Cia och Christina.
Kvällen började med att vi fick höra en del om hotellet. Receptionen där man kan komma och ta en kaffe/drink och ha små möten, konferensen där man kan ha större möten i rum med olika teman och vad som låter som mycket bra konferensfika (jag frågade direkt om denna afternoon tea bara är för konferensgäster eller om de kanske kunde finnas en chans att komma åt den delen), spa-delen som lät väldigt bra (och kommer att ha en åldergräns från 15 år men vissa "familjetider" så att man både kan ha lugn och ro och chans att dela en spaupplevelse med dottern). Sist men inte minst - den omtalade restaurangen Tage. Eller sist pratade de väl egentligen om hotellrummen och de fyra sviterna med tema ur olika årstider (sommar är den som passar perfekt för brudparen).

Sedan berättade Hing tjejerna om företaget och arbetet med att framställa doften. Varje bord fick en liten påse och så försökte vi klura ut vilken doft det var i fem olika små flaskor samt vilka två som var eteriska oljor. Det är svårare än man tror. Vi klarade bara vanilj-doften men när ett annat bord sa lavendel så kände man direkt att en annan flaska doftade tydligt av lavendel. Det var kul.
Jag ska inte glömma att nämna fikat heller. Fiket serverar lite av varje men ikväll fick vi välja vilken kaka vi ville och då valde jag en morotskaka. Den ser inte mycket ut för världen (morotskaka gör ju sällan det) men den var väldigt god. Frostingen ovanpå var helt perfekt. 
Fika!

1 kommentar:

  1. Får du "prov-bo" också, innan det öppnas för betal-gäster?? Låter roligt att vara testpilot??

    SvaraRadera