2 avokado
2 msk creme fraiche
2 msk pressad citronsaft
Salt
Lite tabasco (15-20 droppar är lite för mycket)
Finhackad rödlök
100 gram löjrom eller annan god rom
Svartpeppar
4 små trekanter av citron
Gör så här:
Gröp ur advokadon och kör med crème fraiche och citronsaft till en slät kräm i matberedare/mixer. Smaka av med salt och tabasco och fördela i fyra glas eller skålar.
Toppa med dill, lök och löjrom avsluta med lite svartpeppar. Häng citronbiten på kanten.
Servera gärna med champagne.
(Louis Roederer Brut Premier 7602 rekommenderas om du har råd.)
Vi provsmakade med lite alkoholfritt vitt vin.
Jag tänkte testa av lite inför min "halv åtta middag", vi får se om det blir en utvecklad variant av denna eller något helt annat. Den går att förbereda i förväg, blir inte tråkigt brun i kylskåpet och var väldigt snabbt fixat. Många plus för en förrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar