Morotstårta
300 gram ljust råsocker
3 ägg
3 dl solrosolja
300 gram vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk salt
0,25 tsk vaniljpulver
300 gram finrivna morötter
100 gram hackade valnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman råsocker, ägg och sololja (smeten blir inte helt slät). Tillsätt långsamt mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, salt och vaniljessens och fortsätt vispa tills allt blandats.
Rör ner de rivna morötterna och hackade valnötterna för hand.
Klä tre (20 cm) bakformar med bakplåtspapper och fördela smeten i dessa. Grädda i ugn 20-25 minuter. Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt sedan tårtbottnarna svalna lite.
Glasyr
600 gram florsocker
100 gram osaltat smör
250 gram philadelphiaost (original)
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt all färskost och vispa tills den är helt sammanblandad med smöret och florsockret. Vispa sedan på medelhög hastighet. Fortsätt att vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Men vispa inte för länge för då kan glasyren bli för lös.
Recept ur "Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery" av Tarek Malouf. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar